4 krůtí řízky (po 150 g), 1 konzerva sterilované kukuřice (asi 400 g), 1 konzerva loupaných, krájených rajčat (asi 400 g), 125 g mozzarelly (nebo 100 g tvrdého strouhaného sýra), několik lístků čerstvé bazalky (nebo 1 lžička sušené), 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžička koření na špagety, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji a na másle je osmahneme po obou stranách. Pak je vyjmeme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Rajčata smícháme se scezenou kukuřicí, nasekanými lístky bazalky, petrželkou, ochutíme kořením na špagety, solí a pepřem a směs poklademe na řízky. Pokrm posypeme nakrájenou mozzarellou nebo nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15-20 minut, dokud sýr nezačne zlátnout. Podáváme s různě upravenými brambory nebo čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.