Kapr s mrkví

2 porce kapra (300 g), 200 g mrkve, 1 dl bílého netučného jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička citronové šťávy, sůl, zelená petrželka na formu: l0g oleje

Porce kapra omyjeme, osušíme a zakapeme citronovou šťávou. Z jogurtu, prolisovaného česneku, soli a najemno nakrájené zelené petrželky vymícháme zálivku, kterou porce kapra zalijeme a necháme v chladu 2 hodiny. Do ohnivzdorné misky vymazané olejem dáme nahrubo nastrouhanou mrkev, poklademe porcemi kapra, přelijeme zálivkou a pečeme v troubě do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

 

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>